Gépek

Teleszkópos rakodók

Mezőgazdasági és építőipari teleszkópos rakodók széles kínálata.

 
Mezőgazdaság
 
Otthon, a farmon
Bármi is legyen a munka a farmon, vagy otthon a gazdaságban, azt sokkal gyorsabban és könnyebben hajthatjuk végre a Bobcat teleszkópos rakodóval és a megfelelő szerelékkel. Erő, sokoldalúság, masszív kivitel és megbízhatóság – ezek azok az alapvető feltételek, amelyek már alapkivitelben megtalálhatók minden Bobcat berendezésben.
 
Rakodásra termett
A Bobcat hagyományait hűsegesen követve teleszkópos rakodóink olyan kompakt megoldásokat nyújtanak, amelyek jelentős terheket képesek nagy magasságba emelni.
 
Kompakt és agilis
Ha szűk a hely, a gép jó manőverező képessége alapvető követelmény. A teleszkópos rakodóinkat a sikeres Bobcat kompakt rakodó gépsorozatunk alapján terveztük. Az eredmény egy kompakt, agilis megoldás lett, amely már alapkivitelben megtalálható minden Bobcat gépen.
 
Etetés
A silótakarmány behordása az állatokhoz sokszor bonyolult művelet. Ez többé nem jelenthet problémát! Szereljük fel a Bobcat teleszkópos rakodót kanállal, vagy villával, és így hordjuk be a takarmányt: sokkal gyorsabb eredményt kapunk, kevesebb veszteséggel. A gépen beállíthatjuk az állandó haladási sebességet a kétfokozatú hajtóműves vezérléssel. Ez ideális az adagolókanalas szerelékhez. A vezető a tevékenységre koncentrálhat, miközben a teleszkópos rakodó egyenletesen teríti a takarmányt.
Állandó áramlású szerelékműködtető rendszerünk biztosítja a sima es egyenletes üzemelést, amellyel nagyobb hatékonyság és termelékenység érhető el. A szűk istállókban végzett munka mindig kihívást jelent. A Bobcat teleszkópos rakodóban megvan az ehhez szükséges rugalmasság és sokoldalúság, miközben teljesen körben kiváló a kilátás, és pontosan irányítható a berendezés.
 
Bármit megmozgat!
Felemelni, odébb vinni, megfogni, kiönteni. A műtrágyától a takarmányig mindig van, amit mozgatni kell egy gazdaságban. A Bobcat teleszkópos rakodó bálatüskével, bálafogóval, raklapvillával, vagy kanállal a nehéz emelési munkákat is megkönnyíti.
 
Még termelékenyebb
Használjuk ki még jobban a silótakarmány tárolókapacitásunkat a Bobcat teleszkópos rakodó páratlan emelési teherbírásával és kinyúlásával. A bálák mozgatása gyerekjáték a teleszkópos rakodóval, mivel az egyszerre több bálát is képes mozgatni és egymásra rakni.
 
Még sokoldalúbb
Seprűre, takarításra, vagy talán talajfúrásra van szükség? Bármilyen feladatot hamar végrehathatunk a szerelékek
cseréjével. Használjuk ki a szerelékeket, hogy jobban kihasználhassuk a napi munkaidőt!
 
A Bobcat teleszkópos rakodók előnyei
Számos kompakt teleszkópos rakodóból választhatjuk ki azt, amelyik a legjobban illeszkedik a mezőgazdasági
tevékenységünkhöz. Mindegyik gép egyszerre kényelmes, nagy teljesítményű és biztonságos.
 
Teljes kényelem, magas fokú termelékenység
• Könnyen megközelíthető, nagy és ergonomikus fülke
• Állítható, függesztett ülés
• Joystick vezérlőkarok, valamint az azon elhelyezett kapcsolók, ill. forgatógombok a proporcionális (a kar kitérítésével arányos sebességet vezérlő) segédhidraulika funkciók és gém mozgások vezérlésére
• Hidrosztatikus hajtás és kuszás pedál a pontos és egyszerű vezérlés érdekében
• SMS Sebesség vezérlő rendszer (két sebességfokozat)
• Könnyen karbantartható és tisztítható berendezés.
 
Hidraulikus teljesítmény
• Gyors gém mozgatás
• Már alapkivitelben áramlás-megosztó hidraulikus szelepek (nyitott középpontú terhelés érzékelő hidraulika kör)
• A vezérlőkar kiterítésével arányos sebességet vezérlő, pontos és sima mozgások
• A mellső hidraulika kör folyamatos áramlásszabályzásos vezérlése
• Z-alakú rudazat a T2250 típuson
 
Rakodási teljesítmény
• Nehézkivitelű hidrosztatikus hajtás: kiváló teljesítmény, pontosan vezérelhető haladás
• 2 sebességes, teljes terhelés alatt is kapcsolható hajtómű
• Kiváló kinyúlási adatok a termelékenység emelése érdekében
• Tökéletes rálátás a szerelékre
• Lenyűgöző szakítóerő és tolóerő adatok.
 
Teljes biztonságban a vezető és a gép
• Tökéletes körkörös kilátás
• A világítás és az alapkivitelű, fülkére szerelt munkalámpák lehetővé teszik az éjszakai munkavégzést is
• Kellő szabadmagasság és alváz védőlemezek
• Védetten, a gémszerkezetben elhelyezett hidraulika munkahengerek és tömlők.
 

ÉPÍTŐIPAR

Határ a csillagos ég!
Hogyan állhatunk szilárd alapokon, amikor több, mint 25 méterre vagyunk a levegőben? Mindegy, hogy embereket, vagy más terhet emelünk a magasba, mindig a stabilitás és a biztonság az első! A Bobcat teleszkópos rakodók a szükséges stabilitást kínálják ahhoz, hogy abszolút pontossággal hajthassuk végre a feladatainkat. Amikor a Bobcat-nél a teljesítményről, megbízhatóságról es sokoldalúságról van szó, tényleg a csillagos ég a határ!
 
Milyen magasra ér?
A leghosszabb gémünk 25 m magasra viszi fel az embereket és az anyagokat, de vannak 12 és 14 m-es munkamagasságú kivitelek is. Tehát mindig van egy Bobcat teleszkópos rakod, amelyik megfelel a speciális igényeknek.
 
Szilárd, mint a cövek
Alig érezhető a magasság az egyszemélyes Bobcat szerelőkosárban! És ha még több hely, vagy még több ember kell a magasban, olyan kosarat is ajánlunk, amelyet 4 m2-esre is ki lehet bővíteni. Természetesen minden olyan biztonsági felszereléssel rendelkezik, ami egy Bobcat géptől elvárható. Mindig jó kezekben lehetünk: akkor is, amikor 25 méter magasan vagyunk! A talajtól 12, 14, vagy 25 m-re a Bobcat teleszkópos rakodók az osztályukban a legjobb kinyúlást biztosítják maximális magasságban, miközben a géppel biztonságos távolságra maradhatunk az épülettől.
 
Bármi, amire szükség lehet – ahová csak szükséges!
Mindegy, hogy milyen anyagot kell áthelyezni, mindig van egy szerelékünk, amely alkalmas a feladatra.  Amikor felemeljük a fa- vagy fémszerkezeteket és tetőgerendákat, a daruhorgos gémtoldatunk az egyébkent elérhetetlen helyeket is segít megközelíteni. A nehéz, vagy ormótlan anyagok felemelése a szükséges helyre nagyon kényelmetlen lehet. De legyen az tégla, vagy akár a nehezen mozgatható háromszög alakú tetőelemek, a Bobcat teleszkópos rakodó ezeket is könnyen és biztonságosan kezeli az LSI es AMA biztonsági rendszereinek köszönhetően.
 
Az építési területeken gyakran nincs elég szabad hely ahhoz, hogy áthelyezzük az építőanyagokat. Keskeny nyílások, épület bejáratok, emeleti párkányok, tetők: gyakran csak furfangos módon lehet beemelni az anyagokat ezeken át. Ez mind elvégezhető a Bobcat teleszkópos rakodóval! Bámulatos, hogy mennyire sokoldalú ez a gép! Megfelelő eszköz az emeléshez.
 
Növeljük meg a szabad helyet
A Bobcat teleszkópos rakodó gyorsan és biztonságosan mozgatja az építőanyagot, még akkor is, ha szűk a hely a manőverezéshez. És amikor a munka kész, a munkaterület feltakarítása is gyerekjáték a seprű, számos kanál, és raklapvilla szerelékkel.
 
Mozdulatlanul állva végezheti a munkát
A teleszkópos rakodó nemcsak egy ügyes eszköz a dolgok magasba emelésére. Használjuk ki a nagy kinyúlás előnyeit: a hosszú gémnek köszönhetően a szereléket óriási felület felett mozgathatjuk, miközben a gép egy helyben marad, így olyan feladatokat is gyorsan és egyszerűen végrehajthatunk, mint például a kiásott alap beöntése betonnal.
 
A Bobcat rakodók előnyei
Számos kompakt teleszkópos rakodóból választhatjuk ki azt, amelyik a legjobban illeszkedik a magasépítési tevékenységünkhöz. Mindegyik gép egyszerre kényelmes, nagy teljesítményű és biztonságos
• Hidrosztatikus haladás és kúszás pedál.  A kúszás pedált megnyomva minden motor fordulatszám mellett lelassul az előre haladás. Ez lehetővé teszi a segédhidraulika és a gém sebesség finom vezérlését.
 
Sima, felhasználóbarát kezelés és pontosság
• Joystick vezérlőkar, valamint az azon elhelyezett kapcsolók, ill. forgatógombok a proporcionális (a kar kitérítésével arányos sebességet vezérlő) segédhidraulika funkciók és gém mozgások vezérlésére.
 
Precíz, stabil és produktív magasépítési munkák
A távirányító, amely a szerelőkosár tartozéka.
Távirányító, a pontos lerakodáshoz a szűk helyeken, lehetővé teszi a gém és az oldaltolás működtetését a fülkén kívülről.
 
A legmodernebb emelési biztosító rendszer
Valamennyi nagyobb méretű Bobcat teleszkópos rakodó már alapkivitelben fel van szerelve hosszanti (LSI)  és oldalirányú stabilitási állapot kijelzővel – ”L” típusok –, amely a tehernyomaték-növelő mozgásokat leállító rendszerrel (AMA) van kiegészítve. Amikor a gép terhelési állapota megközelíti a maximális megengedett értéket, a piros terhelési állapot kijelző kigyullad.
• A szerelőkosár felszerelésére kész teleszkópos rakodók már alapkivitelben fel vannak szerelve a szükséges biztonsági berendezésekkel.
• A szerelőkosárnak kiegészítő mérleg rendszere Å is van a maximális biztonság érdekében.
• A különleges, szabadalmaztatott Bobcat oldaltoló rendszer Æ (T40140, T40170) maximális rugalmasságot enged a rakomány oldalirányú lehelyezhetőségével, amikor a gép ki van talpalva. A gép stabilitását folyamatosan figyelemmel kíséri a rendszer a biztonság érdekében.
 
Szerviztámogatás és javíthatóság
• Perkins turbómotor
• Kiterjedt forgalmazói hálózat
• A szervizelés és a tisztításgyerekjáték, mert valamennyi karbantartási pont egyszerűen és jól hozzáférhető.

 

Kényelem, tágas tér és kiváló kilátás
Élvezzük a tágas fülkét az állítható, függesztett üléssel, amely magas fokú kényelmet és kiváló kilátást kínál.
 
A Bobcat teleszkópos rakodó család 12 típusból áll, 5-25m közötti emelési magassággal.

Katalógusok

Regisztráljon, vagy jelentkezzen be, és töltse le legújabb gép és alkatrész katalógusainkat!

Tovább

Legfrissebb hírek

Téli bérgép AKCIÓ!

2018. február 21. 12:43

Téli akciónk keretében bérgépekeinkre extra kedvezményt adunk 2018. március 31-ig.

Ön se hagyja ki a lehetőséget!

Tovább

Bérgépeink KEZELŐVEL!

2018. január 25. 12:58

Bérelhető gépeink mostantól gépkezelővel is elérhetőek! Bővebb felvilágosításért érdeklődjön bérgép üzeletágunknál.

Tovább

BÉRELJEN gépet nálunk!

2017. október 17. 15:20

Dolgozzanak Ön helyett a mi gépeink! Bérelhető gépek széles választékával állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére.

Tovább

REINKE - piacvezető az öntözésben

2017. október 17. 15:19

Reinke - a világ első, elektromos hajtóművekkel mozgatott, visszafordulós körforgó öntözőrendszere.

Tovább